Check out these other Ots related sites as well....
On Facebook OtsUsers | OtsAV | OtsLabs | OtsTurntables
On Twitter OtsAV | OtsLabs | OtsTurntables
Also on YouTube | Official G+ | Our G+ Page
Shared Content
Welcome, Guest. Please login or register.
Ots User Support Forums
>>> Do you wish to join us? <<<
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Help using amd radeon r370 video card  (Read 17522 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
rickdjkj
Jr. Member
*

Help Score... 0
Offline Offline

Posts: 44


« on: December 21, 2015, 07:29:37 am »

New backup computer with radeon r370 dual video card,have it set up,can see it on 2nd monitor but when I play a video it says unsupported
Logged
rickdjkj
Jr. Member
*

Help Score... 0
Offline Offline

Posts: 44


« Reply #1 on: December 21, 2015, 09:17:58 am »

HDMI for 1 and HDMI display port for 2
Logged
Darryl
Pay no attention to the man behind the curtain...
Global Moderator
Justice League Member
*****

Help Score... 22
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3095


« Reply #2 on: December 21, 2015, 04:59:43 pm »

Have you installed the radeon video drivers? Windows has a generic driver that appears to work for day to day stuff but won't work for Ots.
Logged

OtsAV: PDI PAAA-BFDR

Version 3.0.8.0 of the Karaoke Hoster is available now - http://sourceforge.net/projects/karaokehoster

Checkout my CDG Editor - repair badly ripped CDG Karaoke files with ease: http://sourceforge.net/projects/cdgeditor/

Now Playing in OtsAV - https://sourceforge.net/projects/nowplayinginots/ - Show your Windows Live Messenger contacts what you are listening to in OtsAV.
Jumpin' Jeff
Site Administrator
Administrator
Justice League Member
*****

Help Score... 72
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10896



« Reply #3 on: December 22, 2015, 07:25:57 am »

Yeah! I've found that too Darryl!
Great suggestion.
Logged

Jeff Main

You can please some of the people some of the time, all of the people some of the time, some of the people all of the time, but you can never please all of the people all of the time. 
Abraham Lincoln
 
OtsAV license holder for life.
PDI: OtsAV TV Broadcaster PARC-KHY7
rickdjkj
Jr. Member
*

Help Score... 0
Offline Offline

Posts: 44


« Reply #4 on: December 22, 2015, 07:31:49 pm »

yes,driver is up to date
Logged
Jigger
Moderator
Global Moderator
Justice League Member
*****

Help Score... 52
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2462


I can clear the floor without any help


« Reply #5 on: December 22, 2015, 10:07:14 pm »

Did you check the raedon site for the latest drivers, sometimes your computer will tell you the driver is up to date but often a later driver is available.
Logged

Ron
PDI PAAA-BE42 x 2 OtsAV Pro
PDI PBQ4-BH3P x 1 OtsAV Pro
rickdjkj
Jr. Member
*

Help Score... 0
Offline Offline

Posts: 44


« Reply #6 on: December 23, 2015, 03:39:56 am »

yes I did,this is ther error Overlay failed: Hardware error or incompatibility
Logged
Jumpin' Jeff
Site Administrator
Administrator
Justice League Member
*****

Help Score... 72
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10896



« Reply #7 on: December 23, 2015, 08:57:15 am »

I just did a google search for "radeon r370 vs nVidia gtx 660", and then another for just Radeon r370.
I came up with an R7 370, and an R9 370.

The R7 compares well with the GTX 660 card, while the R9 looks to compare with the GTX 900 series.

My question is, for a better understanding of the situation, what card exactly, are we talking about?
Also, what are the specs of the rest of the system it is installed within?
Logged

Jeff Main

You can please some of the people some of the time, all of the people some of the time, some of the people all of the time, but you can never please all of the people all of the time. 
Abraham Lincoln
 
OtsAV license holder for life.
PDI: OtsAV TV Broadcaster PARC-KHY7
rickdjkj
Jr. Member
*

Help Score... 0
Offline Offline

Posts: 44


« Reply #8 on: December 23, 2015, 03:53:12 pm »


Windows 10 Home (x64) (build 10586)
Install Language: English (United States)
System Locale: English (United States)
Installed: 11/16/2015 1:54:22 PM
Servicing Branch: Current Branch (CB)
Boot Mode: UEFI (Secure Boot likely not supported by this UEFI) 


System Model

Gigabyte Technology Co., Ltd.
Enclosure Type: Desktop 
 

Processor a

3.50 gigahertz AMD FX-6300 Six-Core
288 kilobyte primary memory cache
6144 kilobyte secondary memory cache
8192 kilobyte tertiary memory cache
64-bit ready
Multi-core (3 total)
Hyper-threaded (6 total) 


Main Circuit Board b

Board: Gigabyte Technology Co., Ltd. 970A-D3P
Bus Clock: 200 megahertz
UEFI: American Megatrends Inc. FC 06/01/2015 
 

AMD Radeon (TM) R7 370 Series [Display adapter]
Generic Non-PnP Monitor
SEK LC-24G82 [Monitor] (23.4"vis, s/n 6150HYWKNNNNN, August 2011) 
 

Bus Adapters

Microsoft Storage Spaces Controller
Standard Enhanced PCI to USB Host Controller (3x)
Standard OpenHCD USB Host Controller (4x)
VIA USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft) 


Multimedia

AMD High Definition Audio Device
Realtek High Definition Audio 
 

↓ Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #2
 Status: Not connected to a network
 Dhcp Server: none responded
 Physical Address: 7C:DD:90:8A:92:AF
↓ Realtek PCIe GBE Family Controller
 Status: Cable unplugged
 Dhcp Server: none responded
 Physical Address: FC:AA:14:C7:8A:D8
Teredo Tunneling Pseudo-Interface
 
Networking Dns Servers: 192.168.1.254
192.168.1.1
 


Other Devices

1 - LC-24G82 (AMD High Definition Audio Device)
Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)
Realtek Digital Output(Optical) (Realtek High Definition Audio)
Speakers (Realtek High Definition Audio)
HID-compliant consumer control device
HID-compliant system controller
USB Input Device (3x)
HID Keyboard Device
HID-compliant mouse
Fax
HPCFF2EC (HP Photosmart Prem C310 series)
Microsoft Print to PDF
Microsoft XPS Document Writer
Root Print Queue
HPCFF2EC (HP Photosmart Prem C310 series)
Microsoft Device Association Root Enumerator
Microsoft GS Wavetable Synth
Microsoft IPv4 IPv6 Transition Adapter Bus
Microsoft Radio Device Enumeration Bus
Wi-Fi 2
Generic USB Hub
USB Composite Device
USB Root Hub (7x)
USB Root Hub (xHCI)
Generic volume shadow copy
HPCFF2EC (HP Photosmart Prem C310 series

Logged
Darryl
Pay no attention to the man behind the curtain...
Global Moderator
Justice League Member
*****

Help Score... 22
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3095


« Reply #9 on: December 23, 2015, 05:01:33 pm »

Next question then - what version of OtsAV are you using?  Windows 10 support for video was only added quite recently - version 1.90.044.  I've only just gotten around to installing it myself...
Logged

OtsAV: PDI PAAA-BFDR

Version 3.0.8.0 of the Karaoke Hoster is available now - http://sourceforge.net/projects/karaokehoster

Checkout my CDG Editor - repair badly ripped CDG Karaoke files with ease: http://sourceforge.net/projects/cdgeditor/

Now Playing in OtsAV - https://sourceforge.net/projects/nowplayinginots/ - Show your Windows Live Messenger contacts what you are listening to in OtsAV.
JAylmer
Sr. Member
***

Help Score... 0
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 220



« Reply #10 on: December 23, 2015, 11:07:12 pm »

Important to note that everything works on the second display until the video starts and then the error occurs.

Windows gets the device metadata (EDID) from the display card and I assume OTS is not happy with the figures.
Two potential issues:
1/ OTS is not compatible with that device.
2/ OTS is compatible but there is an error with the metadata derived from the device and OTS really would work if it gave it a go.

Things to consider, not in any order:
a) Use a different interface other than HDMI just for a test.
b) Try a different monitor, projector, tv or whatever.
c) Use a HDMI splitter, don't connect the slave to the primary port  eg. If it's a 4 port HDMI splitter then don't use port 1. Windows then takes defaults.
d) Make mods to the HDMI cable plug on the display device, can't remember which pair at the moment (last resort).
e) Research EDID (extended display identification data) and EDDC (enhanced digital display).
f) Try manually selecting different display resolutions, problem is the choices come from the display metadata and are probably wrong.
g) Drivers have already been mentioned.
e) Try a short good quality HDMI cable.

Don't know your cause but the fundamental reason is that Windows/OTS is not happy with the device metadata that the display card is getting from the display device.
Logged
rickdjkj
Jr. Member
*

Help Score... 0
Offline Offline

Posts: 44


« Reply #11 on: December 29, 2015, 05:24:07 pm »

have the latest ots,bought a new monitor with dvi,1st one is hdmi,both are working except in ots.not sure where to go from here.this is a back up system and really need it to work for karaoke
Logged
JAylmer
Sr. Member
***

Help Score... 0
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 220



« Reply #12 on: December 30, 2015, 04:24:34 am »

What happens when you connect a different monitor/projector to the HDMI output.  Can you get OTS working with any other display?
Logged
Jumpin' Jeff
Site Administrator
Administrator
Justice League Member
*****

Help Score... 72
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10896



« Reply #13 on: December 30, 2015, 03:54:13 pm »

So when you open Ots, select the menu, Help>About OtsAV, it says it is version 1.90.044?
Logged

Jeff Main

You can please some of the people some of the time, all of the people some of the time, some of the people all of the time, but you can never please all of the people all of the time. 
Abraham Lincoln
 
OtsAV license holder for life.
PDI: OtsAV TV Broadcaster PARC-KHY7
rickdjkj
Jr. Member
*

Help Score... 0
Offline Offline

Posts: 44


« Reply #14 on: December 31, 2015, 02:48:33 am »

yes,1.90.044
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

>>> Trouble? Visit us @ OtsAV Users Support Group on Facebook <<<
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines
XHTML | CSS | Aero79 design by Bloc